23 november 2014

vispat brynt smör hjärta surdegsbröd.



När helgfrukost-med-finsurdegsbröd-och-Bregottet-är-tvärslut inträffar får trolla-med-knäna-expressen rycka in! Ett paket smör fanns i kylskåpet men det är så erbarmligt svårbrett. Lösningen poppade upp i huvudet och en stund senare stod en skål vispat brynt lyxsmör på bordet. Frukosten är räddad!


Brynt lyxsmör till bröd

Smält  typ 3/4-delar av smöret och låt det precis övergå till lite brunt i tonen. Ställ i vattenbad för att kyla ner om det är bråttom. Vispa med elvisp och klicka i rumsvarma (eller snabbmikrade) smörklickar under tiden. Lägg upp i en skål och strö gärna lite flingsalt över. Smaka gärna av innan du saltar - det är mycket saltare så här än i osmält/ovispad form.

Det är den brynta tonen i smöret som gör det så magiskt gott!



Inga kommentarer: