25 maj 2014

när blomkål får smaklökarna att hurra.




Dagarna går fort nu när man bara vill trycka på paus och hålla kvar tiden. Ljuva underbara maj! Vi solnjuter, grillar, träffar sköna människor, gräver i trädgården och fixar här och var i en skön blandning.  Det är lite märkligt det där - att det som i sämre väder skulle vara en ren uppoffring att pyssla med blir smörgöra i sol. Jag fick kompledigt i fredags och blev därmed ledig fyra dagar på raken. - Ren lycka.

Testade en salladsblandning efter tips av en jobbarkompis. Ruskigt god och matig, och när fetaosten råkade ramla ner i blandningen andra gången hurrade mina smaklökar. Jag har på känn att röran kommer få följa oss genom sommaren i år. På mors dag kan man ju dessutom få hjälp av en liten son att laga mat. Så mysigt att göra det ihop!


Fräsch & matig blomkålsröra

Blomkål - mixas till risgrynsstorlek. Rör sedan ner:
Olivolja, en skvätt
Citron, gärna färskpressad
Hackad persilja
Hackad röd lök
Körsbärstomater
Salt & svartpeppar
Ev smula ner fetaost - sjukt gott!

Perfekt till grillat kött istället för potatis...





3 kommentarer:

Johanna | Tillvaron.se sa...

Det där lät spännande och som något helt i min smak. Tack för tipset!

Den där Victoria sa...

Men åh, så gott det ser ut, det måste vi definitivt prova här hemma.

Kram Victoria

Dagar av lycka sa...

Men åh, det lätt och såg gott ut! Det får vi definitivt pröva framöver :)

Kraaaam Anna