13 november 2013

pulled beef = sann snabbmat.




Mannen gjorde en snabbräd i köket igår morse medans jag svepte mitt sedvanliga glas med fil och virvlade runt med en tandborste: Pulled beef skulle det bli, snabbmat i ordets bästa bemärkelse. På instagram frågade flera efter receptet och här kommer det:



Mannen hittade inte allt i skåpen utan improviserade en smula. Kryddblandningen saknades och ersattes med det kylskåpet innehöll - grillolja med hickorysmak, och det gick alldeles utmärkt! Det står 6-8 timmar i receptet men den här köttbiten behövde 12 timmar för att börja falla sönder. Man ska ju kunna dra isär den till småbitar med två gafflar för att bedöma den som färdig. Den här gången hade nått extrapris halkat ner i korgen som man kunde misstänkavar av segare kvalité och därmed skulle behöva lite mer tid. Köper man granngården-nära-dig-med-finaste-mörade-köttet räcker det säkert med den angivna tiden. Och det riktigt fina med kråksången är att våra tvärkräsna barn slukar det…

Igår serverades köttet med hemgjort potatismos och en sallad. Annars i ett pitabröd/wrap med grönsaker som om man åt tacos, eller i pitabröd med lite pommes, rejält med sallad och en skvätt tzatziki...

Inga kommentarer: